A kosárlabda

A kosárlabda

Kosárlabda posztok

2020. május 22. - Gergo01

Kedves látogatók, ebben a posztban a kosárlabda posztokról lesz szó.

Kényszerítsd magad újra és újra, ne állj meg egy pillanatra sem, amíg a végső dudaszót nem hallod /Larry Bird/

images.jpg irányító:Az irányító más néven "labda-kezelő",az egyik a standard pozíció a kosárlabdában. Egy irányítónak minden helyzetben, minden poszton tudnia kell játszani. Ügyelnie kell arra, hogy a megfelelő csapattársa megfelelő időben megkapja a labdát. Mindezeken túl a legfontosabb, hogy meg kell értenie és elfogadnia az edző taktikáját, tervét.(pl. Jason Kidd)
rqigkeyw5por6acl_1588243846.jpeg

 dobóhátvéd: Ők jól dobnak kívülről, illetve gyorsak szoktak lenni, sokat szoktak blokkolni, illetve védelembe hatékonyak, Hamar szoktak visszaérni támadás után és általában ők fogják az ellenfél kulcsfiguráit.(pl. Michael Jordan)

https_images_saymedia-content_com_image_mtcymdywotq3mzc0otqxndqz_usatsi_14169641_168389879_lowres.jpg Alacsonybedobó: Hasonló a szerepköre a 2-essel, gyakran is váltják egymást a játék során. Ők is elég mobilisak, ők általában jól dobnak kívülről meg belülről is. Ők vannak a gyenge oldalon párhuzamosan a 2-essel.(pl. LeBron James)
kevin-garnett-shooting-ronny-turiaf-boston-celtics-2008.jpg erőcsatár:  Ők szoktak a gyenge oldalon az alapvonal sarka és a palánk alatt a körtében mozogni. Ők is magasak, robosztusak de mozgékonyabbak mint a klasszikus centerek. Ők is általában jól dobnak kívülről és belülről is, ők is szokták szedni a lepattanót.(pl. Kevin Garnett)
dwight-howard-cameo-videos-gettyimages-1194599703.jpg

Center: Ők általában a caspat legmagasabb tagjai, a klasszikus center tényleg jól megtermett ember. Ők általában a gyűrű alatt helyezkednek illetve éppen csak kilépnek a büntetőterületből (3mp szabály). Szedik a lepattanót, illetve teszik vissza tiszta helyzetbe, vagy passzolják ki hogy újrakezdjék a támadást.(pl. Dwight Howard)

A bejegyzés trackback címe:

https://frombasketball.blog.hu/api/trackback/id/tr8615712488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása